CADAC
SAFARI CHEF
Wat is het verschil tussen een Safari Chef HP en LP?
- HP staat voor High Pressure. Een HP gasbarbecue apparaat werkt rechtstreeks op een gascartridge; deze schroef je direct onder de Safari Chef. Met behulp van een aangepaste adapterset kun je de Safari Chef toch aansluiten op (hervulbare) gasfles.
- LP staat voor Low Pressure. Een LP gasbarbecue kun je aansluiten op een (hervulbare) gasfles of op cartridges met een drukregelaar of de power pack.
SAFARI CHEF 30 COMPACT
SAFARI CHEF 30 LP
SAFARI CHEF 30 HP
PIZZA STONE PRO 30
SOFT SOAK 30
SOFT SOAK BRUSH
2 COOK 3
Wat is het verschil tussen de 2 Cook 3 Pro en de 2 Cook 3 Turbo?
De belangrijkste verschillen tussen deze twee kooktoestellen zijn de branders en de thermische beveiliging:
- De 2 Cook 3 Turbo heeft twee Turbobranders; deze branders zorgen voor een nog sterkere en gerichte warmteafgifte. Dit zorgt voor een snellere opwarmtijd vergeleken met andere kooktoestellen kan het gasverbruik en de kooktijd tot maar liefst 20% reduceren.
- De Cook 3 Turbo is voorzien van een thermische beveiliging, ook wel Flame Failure Device (FFD) genoemd. Deze thermische beveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer automatisch wordt afgesloten wanneer de vlam onverwacht uitgaat. Hierdoor is dit apparaat zowel buiten als binnen veilig te gebruiken.
2 COOK 3 PRO DELUXE
2 COOK 3 TURBO DELUXE
GASCARTRIDGE
Welk type gas in welke omstandigheden?
Een gasbarbecue werkt op butaan, propaan of een mengsel van deze twee soorten gas. Het verschil is het kookpunt; de temperatuur waarbij het van vloeistof overgaat in gas en andersom.
Bij een lagere temperatuur wordt gas vloeibaar en daarmee onbruikbaar voor je barbecue. Bij butaan ligt dit kookpunt rond de 0°C en bij propaan op ongeveer -42°C.
Butaan is daarom onbruikbaar voor een winterbarbecue of bij gebruik hoog in de bergen. Butaangas is daarentegen goedkoper dan propaan en geeft meer verbrandingswarmte af.
Naast Cadac verdelen wij ook gascartridges van Coleman (500C Performance & 100C Extreme). Informeer bij vertrek steeds omtrent het juiste type gas aangepast aan de weersomstandigheden en het type avontuur.
Waar kan ik terecht met een lege gascartridge?
Gascartouches van propaan en butaan, zoals gascartridges voor campingkooktoestellen, zijn zeer licht ontvlambaar en kunnen ontploffen in de sorteercentra, met alle gevolgen van dien. GOOI DEZE NOOIT BIJ HET PMD. Deze verpakkingen zijn KGA en breng je naar het recyclagepark.
GASCARTRIDGE 227g
koppeling: EN217
GASCARTRIDGE 445g
koppeling: EN417
GASCARTRIDGE 500g
koppeling: EN417
POWERPACK
Waarvoor dient een power pack?
- Lichtgewicht alternatief voor de hervulbare gasfles.
- Uitvoering voor 2 tot 3 gascartridges.
- Door de gastoevoer van de cartridges te combineren, zullen de cartridges minder snel bevriezen en is het apparaat ook bij lagere temperaturen goed te gebruiken.
- Bij de Power Pack met 3 cartridges (niet inbegrepen) leveren deze tegelijkertijd gas aan het apparaat. De Trio Power Pak kan echter gebruikt worden met cartridges die een verschillende hoeveelheid gas bevatten. De Power Pak werkt ook met minder dan 3 gascartridges. De cartridges kunnen los van elkaar verwijderd of vervangen worden. Het is niet nodig om de 3 cartridges tegelijkertijd te vervangen.
DUAL POWER PACK
koppeling: LP EN417
TRIO POWER PACK
koppeling: LP EN217
ACCESSOIRES - KOPPELINGEN
Wat is een gasdrukregelaar?
Een gasdrukregelaar is (samen met een gasslang) de verbinding tussen een gasfles en bijvoorbeeld een gasbarbecue. De gasdrukregelaar zorgt ervoor dat de gasdruk die uit de gasfles komt wordt verminderd. Zo sluit je er op een veilige manier een gasbarbecue of -kookplaat op aan. Welke gasdrukregelaar je nodigt hebt is afhankelijk van het type gasvoorziening dat je kiest.
Welke gasslang heb ik nodig voor mijn LP gasbarbecue?
Een gasbarbecue werkt op een gasfles of op gascartridges, in combinatie met een slang en drukregelaar. Het type gasslang en drukregelaar dat je nodig hebt hangt af van de keuze die je maakt in gasfles of cartridges.
Wat is de houdbaarheid van gasslangen en -drukregelaars?
De Cadac gasslangen en drukregelaars voldoen aan het hoogste veiligheidsniveau en de Europese normen en voorschriften. Er gelden geen eisen voor het vervangen van je gasslang maar wij raden aan om je gasslang elke 5 jaar te vervangen, tenzij de houdbaarheidsdatum op de slang een eerdere vervangingsdatum voorschrijft. De houdbaarheid hangt ook af van de omgeving waarin de gasslang en drukregelaar gebruikt worden. Komt de slang veelvoudig in contact met bijvoorbeeld zon of zeewater, dan gaat deze minder lang mee. Het is raadzaam om de slang regelmatig te controleren. Bij scheurtjes, slijtage of poreusheid dient de slang direct vervangen te worden.
EN417 - LP DRUKREGELAAR
voor schroefcartridges EN417
LP naar HP
voor hervulbare gasfles met buitendraad
QUICK RELEASE 8MM
voor gaskoppeling 8 mm